Промените в отбора по американски футбол Вашингтон, предизвикани от протестната антирасистка

...
Промените в отбора по американски футбол Вашингтон, предизвикани от протестната антирасистка
Коментари Харесай

Бившите "Червенокожи" вече имат чернокож президент

Промените в отбора по американски футбол " Вашингтон ", провокирани от протестната антирасистка вълна Black Lives Matter в Съединени американски щати, не стопират. Миналия месец след 87 години под името " Червенокожите " клубът обяви, че се разделя с имиджа си и. 

Отборът " пенсионира името и логото на Редскинс след осъществено преразглеждане ", изтънчено от спонсорите, които го заплашиха намерено да спрат финансирането на клуба, в случай че трикратният първенец в Супербоул самичък не обмисли преименуване. Така названието " Червенокожите ", което е считано за обидно към коренните поданици на Америка - индианците, към този момент е история. Още няма ново, тъй като новото име би трябвало да бъде избрано преди началото на сезон 2020 в Националната футболна лига (НФЛ) през септември, а измежду обсъжданите в общественото пространство разновидности са " Вашингтон Сенатърс ", " Вашингтон Уориърс " и " Вашингтон Ред Тейлс ".

Но клубът в това време направи още една крачка за изчистването на имиджа си и, несъмнено, за облекчаване на спонсорите, измежду които са гиганти като FedEx, Nike, Pepsi и Bank of America. 

Тази крачка е назначението на негър президент - Джейсън Райт, който става първият афроамериканец на подобен пост в тим от НФЛ . 38-годишният калифорниец е някогашен рънингбек на " Атланта Фалкънс ", " Клавланд Браунс " и " Аризона Кардиналс ". Той бе утвърден от притежателя на клуба Дан Снайдър.

" Този тим по това време е една идеална опция за мен - съобщи Райт. - Трансформацията на тима на " Вашингтон " върви във всички аспекти - от футбола, през комерсиалните интервенции, до културата, - което ще ни направи съвременен и упорит франчайз. Искаме да сложим нови стандарти в НФЛ ".

Освен първия негър президент в НФЛ Райт става и най-младият подобен, както и едвам четвъртият някогашен футболист, заемащ подобен пост. След прекратяването на спортната си кариера през 2011 година той учи бизнес в Северозападния университет на Калифорния, по-късно работи в световната консултантска и мениджърска компания от Вашингтон - McKinsey&Company.

" Ако трябваше аз да сътворявам водач в този значим миг от клубната история, той щеше да е копие на Джейсън - съобщи притежателят на " Вашингтон " Дан Снайдър, който доста години отхвърляше даже да чуе за унищожаване на името  " Червенокожите ". - Неговият опит на някогашен състезател, комбиниран с деловия му хъс, му дава вероятност, която няма равна в НФЛ. Ние няма да се примирим, до момента в който не станем тим от шампионски диаметър и на игрището, и отвън него. Джейсън притежава доказан опит при оказването на помощ за трансформиране на бизнеса културно, оперативно и финансово. Той е деен и пореден последовател на включването на всички хора и ще сложи нови стандарти в нашата организация, а също и в лигата. Не може да има по-добър екип от Джейсън Райт и треньора Рон Ривера при започването на новата епоха на " Вашингтон ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР